Amylopektyna - strona 4

note /search

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

składa się z amylozy i amylopektyny. One zaś składają się z cząsteczek D-(+)-glikozowych, a różnią...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1134

- powolny spadek szybkości glukoamylaza- rozkłada wiązania 1-4 i 1-6 glikozydowe w amylopektynie WAŻNE...

Biochemia - przykładowe pytania

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 903
Wyświetleń: 2303

azotanowa, tryptofan, amylopektyna 25. W procesie produkcji serów dojrzewających wykorzystuje...