Śmietana - strona 2

note /search

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 658

w mleku lub śmietanie zbijają się w gronka, następnie w ziarna, które po oddzieleniu maślanki...

ŻYWIENIE W DNIE MOCZANOWEJ

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 42
Wyświetleń: 553

ilości tłuszcze (śmietana, masło), - produkty zbożowe, - owoce, - warzywa (oprócz nasion roślin...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1183
Wyświetleń: 5138

pszennej lub ziemniaczanej. Do zup zagęszczanych mąka pszenna dodać śmietanę - wygląd, kolor Przyprawy...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

produkty z mleka: napoje mleczne fermentowane (mleko ukwaszone, jogurt, kefir) śmietana i śmietanka mleko...