Zarządzanie jakością - strona 12

note /search

HACCP

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1841

HACCP Podnosząc kwestie standaryzacji zasad współpracy przedsiębiorstw handlowych działających na szczeblu detalicznym z producentami i podmiotami zajmującymi się dystrybucją produktów spożywczych, należy zwrócić uwagę na system HACCP. Warto jednak pamiętać, że istotą tego systemu jest nie tylko...

Standard BRC

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1169

Standard BRC (Global Standard Food) Standard BRC należy do najbardziej popularnych standardów bezpieczeństwa żywności. Prace nad opracowaniem tego Standardu rozpoczęły się w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych XX wieku w Wielkiej Brytanii. Było to konsekwencją problemów z jakimi borykali się ...

System GAP

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1246

System GAP (Good Agriculture Practice) W celu zabezpieczenia się na wypadek ewentualnych roszczeń klientów związanych z oferowaniem żywności, która mogłaby stanowić dla nich zagrożenie, w 1997 roku największe europejskie sieci supermarketów ...

System zarządzania jakości zgodny z normą ISO serii 9000 z 2000 roku...

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 119
Wyświetleń: 861

System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO serii 9000 z 2000 roku Wdrożenie systemu zapewnienia jakości w przedsiębiorstwie handlowym może zostać zrealizowane w oparciu o standardy zawarte w normach ISO serii 9000. Wytyczne zawarte w tych normach pozwalają wdrażać system jakości w każdej orga...

Systemy GMP

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1470

Systemy GMP (Good Manufactoring Practice) i GHP (Good Hygenic Practice) Systemy GMP i GHP są bardzo ściśle związane z systemem HACCP. Można przyjąć, że są nawet jego integralną częścią, ponieważ stanowią warunek wstępny przy wdrażaniu HACCP. GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) - obejmuje działania,...

Wykres z zarządzania jakością

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 182
Wyświetleń: 2674

Słaba jakość materiałów Krótki okres gwarancyjny Brak reklamy Nieodpowiednia wystawa sklepowa Brak wyraźnego oznaczenia Złe zagospodarowanie przestrzenią sklepową Niedogodna lokalizacja Brak szkoleń pracowników Zła organizacja czasu pracy Brak wsparcia ze str. kierowników w rozwiązywaniu problemó...

Techniczna jakość produktu

  • Politechnika Gdańska
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1120

TECHNICZNA JAKOŚĆ PRODUKTU - jest to relacja pomiędzy zbiorem technicznych i użytkowych właściwości tego produktu, a zbiorem potrzeb które ów produkt ma zaspokajać. JAKOŚĆ TYPU - relacja między zbiorem przewidzianych w projekcie (albo zrealizowanych w prototypie) właściwości prod., a zbiorem potrz...

Zarządzania jakością obsługi - ściaga

  • Politechnika Gdańska
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1057

DOSKONALENIE JAKOŚCI: 1. Deming: (14): 2. Stosuj nową filozofię. Nie można dłużej tolerować powszechnie akceptowanych poziomów opóźnień, omyłek, usterek materiałów nie nadających się do obróbki, ludzi nie potrafiących wykonać dobrze swojej pracy a bojących się zadawać pytania, przestarzałych metod ...

Definicja jakości

  • Uniwersytet Szczeciński
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 56
Wyświetleń: 791

jakość jako kategoria filozoficzna oznacza w sensie ogólnym- właściwość, rodzaj, gatunek, wartość danego przedmiotu-zajwiska, w zanczeniu zaś ściślejszym- cechę lub zespół cech odróżniających dany przedmiot od innych bądź też całokształt cech danego przedmiotu, istotnych ze względu na jego struktur...