Prof. dr hab. Stanisław Mleko

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 1036
Wyświetleń: 6650

docx. Notatka to projekt produkcji chleba marchewkowego i porusza takie zagadnienia, jak: receptura chleba, opis surowca, opakowanie produktu, możliwości opakowalnicze dla pieczywa, opakowania stosowane w Piekarni Kazik, okres przydatności do spożycia, proces technologiczny, opis technologii pro...

Serwatka w żywieniu sportowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1610

Pojęcia umieszczone w notatce: antykatabolik, glutamina, lepsze funkcje immunologiczne, właściwości biologiczne, fałszowanie mleka, właściwości reologiczne produktów mleczarskich, molekularne podstawy właściwości funkcjonalnych białek. SERWATKA W ŻYWIENIU SPORTOWCÓW Badania podkreślają warto...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2163

Tematem przewodnim jest chleb. Informacje zawarte w pliku to: pieczywo i jego rodzaje, chleb, skala produkcji, składniki chleba: mąka drożdże woda. Wstęp: Pieczywo - wyroby wypiekane z mąki, wody i soli w połączeniu z różnymi dodatkami. Sta...

Technologie: kwasu cytrynowego, serów

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1582

1. Podaj bezciśnieniowe metody zacierania z technologią parową w gorzelnictwie Technologia etanolu z parowaniem surowców skrobiowych Skrobia występująca w postaci natywnej (granulek) jest zbita i dostęp enzymów do niej jest utrudniony. W komórkach surowca skrobiowego jest jeszcze dodatkowa bar...