Prof. dr hab. Barbara Lejczak

note /search

Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej w biotechnologii- wykład

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2415

Wykład: Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej w biotechnologii Po co nam biotechnologia ?  W odniesieniu do produkcji żywności celem biotechnologii jest: opracowanie sposobów poprawienia cech organoleptycznych produktów (koloru, smaku, zapachu)  ich wartości odżywczej (zawartości białek...

Biokataliza- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 413
Wyświetleń: 2856

Biokataliza (trzecia fala biotechnologii - biokataliza przemysłowa) Biokatalizator - natywne lub modyfikowane białko enzymatyczne, lub też indywidualna komórka o określonych preferencjach biotechnologicznych Uzdatnianie biokatalizy: Poszukiwanie nowych biokatalizatorów o „niezwykłych właściwościa...

Biologia i ekologia- pytania na egzamin

  • Politechnika Wrocławska
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1246

Układ nerwowy dżdżownicy jest typu: dyfuzyjnego drabinkowego sieciowego rozgałęzionego Najlepiej rozwiniętą częścią mózgu u ryb jest: przodomózgowie śródmózgowie móżdżek rdzeń przedłużony Potencjał spoczynkowy wewnątrz neutronu wynosi: -60mV -100mV -120mV -30mV W momencie

Biotechnologia roślin- pytania z egzaminu

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 833

Biotechnologia grupa TB B1 Wanilina - produkcja: Z nasion wanilii Z fenyloalaniny Z kwasu ferulowego Z naturalnych składników (coś takiego) Ile wyróżniamy etapów produkcji drożdży piekarskich? 2 3 4 5 Co dodaje się do oczyszczenia rud uranu: Związków żelaza Związków siarki Pierwsza roś...