Mgr Adam Duda - strona 2

note /search

Warunki sanitarne procesu produkcyjnego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 630

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 5 . WARUNKI SANITARNO-HIGIENICZNE PROCESU PRODUKCYJNEGO W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM. MYCIE I DEZYNFEKCJA MASZYN I URZĄDZEŃ. Stosowane środki myjące i dezynfekcyjne (metody chemiczne) Środki myjące muszą emulgować lub dyspergować (rozpraszać) tł...

Budynki dla zwierząt gospodarskich

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1631

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE (PRODUKCJI ŻYWNOŚCI) W. 4 . ŚRODOWISKO HODOWLANE. BUDYNKI DLA ZWIERZĄT GOSPODARSKICH . PODSTAWOWE ZABIEGI TECHNOLOGICZNE W PRODUKCJI ZWIERZĘCEJ. ŚRODOWISKO HODOWLANE Warunki stworzone przez hodowcę w obiektach do chowu zwierząt w celu zapewnienia optymalnego środowi...

Kontrola procesu produkcyjnego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2450

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 4. KONTROLA PROCESU PRODUKCYJNEGO. WARUNKI SANITARNO-HIGIENICZNE PROCESU PRODUKCYJNEGO W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM. Kontrola techniczna a proces produkcyjny Kontrola - ogólnie porów...

Procesy i techniki produkcyjne - pytania

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2289

„Procesy i techniki produkcyjne - procesy podstawowe” Podaj elementy składowe procesu technologicznego . Podaj definicję procesu technologicznego . Podaj definicję procesu podstawowego . Wymień najważniejsze procesy mechaniczne wykorzystywane w produkcji żywności. Scharakteryzuj procesy podst...

Organizacja procesu technologicznego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1477

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE (PRODUKCJI ŻYWNOŚCI) W. 2. PODSTAWOWE POJĘCIA ZWIĄZANE Z ORGANIZACJĄ PROCESU TECHNOLOGICZNEGO W PRODUKCJI ROŚLINNEJ. ZABIEGI UTRZYMUJĄCE WŁAŚCIWOŚCI GLEB. Dobór działalności w produkcji roślinnej oraz struktura produkcji są ściśle uwarunkowane jakością gleby w gospo...

Podstawowe zabiegi w produkcji zwierzęcej

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1722

Procesy i techniki produkcyjne Wykład 5 Podstawowe zabiegi w produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem specyfiki gatunkowej. Użytkowanie rozpłodowe. Żywienie. Pozyskiwanie produktów . Użytkowanie rozpłodowe Chów bydła. Decyduje o użytkowaniu mlecznym bydła rozród bydła okres laktacji postępowanie ...

Procesy technologiczne w produkcji żywności

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 525
Wyświetleń: 2912

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 1 PROCES PRODUKCYJNY. PROCESY TECHNOLOGICZNE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI. PROCESY POMOCNICZE. MAGAZYNOWANIE. Procesem produkcyjnym nazywamy sumę wszystkich działań wykonywanych w celu wytworzenia w danym zakładzie gotowego wyrobu z surowców, doda...

Procesy i techniki produkcyjne

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1456

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE (PRODUKCJI ŻYWNOŚCI) W. 1. Swoiste cechy produkcji rolniczej. Czynniki produkcji roślinnej. Podstawowe procesy w produkcji roślinnej. Podstawowe pojęcia związane z organizacją produkcji roślinnej. Swoiste cechy produkcji ro lniczej Ekonomiści oraz specjaliści od org...

Procesy i techniki produkcyjne - proces technologiczny

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2562

Procesy i techniki produkcyjne Podaj definicje oraz elementy składowe procesu produkcyjnego. Podaj definicje oraz elementy składowe procesu technologicznego. Wymień działania pomocnicze w stosunku do procesu technologicznego. Uzasadnij potrzebę magazynowania żywności. Opisz procesy zachodzące w...

Procesy podstawowe w technologii żywności

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 693
Wyświetleń: 1715

PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE (PRODUKCJI ŻYWNOŚCI) W. 9 . PROCESY PODSTAWOWE W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI. PROCESY BIOTECHNOLOGICZNE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI Procesy biotechnologiczne odgrywają szczególną rolę w technologii żywno­ści, chociaż nie zawsze są one dostatecznie postrzegane i doceniane. Rolnict...