Sucha masa - strona 31

Fizjologia-pytania na egzamin

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Fizjologia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1841

i fosforu (65% suchej masy kości) co nadaje twardość i wytrzymałość. Chrząstka kostna - osseina - nadaje...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 4256

do fermentacji cukrów i spulchniania ciasta Drożdże piekarskie- surowce • Melasa buraczana: sucha masa-81...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 469
Wyświetleń: 4263

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Ryszard Pado
  • Mikrobiologia
Pobrań: 574
Wyświetleń: 6510

stanowią 40-60% suchej masy występują jako białka strukturalne (budulcowe i kurczliwe) oraz funkcjonalne...

Biomonitoring i bioindykacja

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Maria Marko-Worłowska
  • Biomonitoring
Pobrań: 658
Wyświetleń: 5530

wrażliwości glonów porostowych na zanieczyszczenia bardzo małej ilości chlorofilu na jednostkę suchej masy...

Rtęć w chińskim węglu

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 777

włosy Hg z 4,07 mg/kg suchej masy, natomiast spożywanie ryb rzadziej miały znacznie niższych poziomów...

Fotoperiodyzm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1561

natężeniu światła, co prowadzi do zwiększonego przyrostu suchej masy i tym samym przyrostu plonów...