Sucha masa - strona 30

Kwasy nukleinowe i enzymy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. Marcin Rapacz
Pobrań: 189
Wyświetleń: 4144

lub powstającego produktu w reakcji w przeliczeniu na świeżą lub suchą masę, bądź też na mg białka w jednostce...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

substancji zapasowych i w wyniku tego zmniejszenie suchej masy, straty substancji zapasowych przyspieszają...

Gleboznawstwo - zestawienie działów

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • prof. dr hab. Bolesław Bieniek
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 126
Wyświetleń: 3962

dla poziomu murszowego M2, sucha masa sypka, luźna KOKSIKOWA - charakterystyczna dla zdegradowanego poziomu...

Powietrze

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof Kozakowski
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2940

wilgoci 100x większą od suchej masy substancji pochłaniającej. Minimalna wilgotność względna, możliwa...

Biotechnologia roślin- opracowanie zagadnień

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 693
Wyświetleń: 1267

Dlaczego produkcja piwa jest procesem biotechnologicznym? (jakiego typu procesy biotechnologiczne) Z wyjątkiem ostatnich etapów - filtracji, oddzieleniu drożdży przez wirowanie itp. - produkcja piwa jest ściśle oparta na procesach biologicznych: a) przygotowanie słodu - naturalny proces kiełkowani...

ATMOSFERA - Skład chemiczny

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Aneta Lipiec
  • Oceanografia fizyczna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 728

pasatowej powietrze jest stamtąd wywiewane, a na jego miejsce z wyższych warstw atmosfery opadają suche masy...