Sucha masa - strona 28

Podstawy produkcji surowców owocowo- warzywnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. Włodzimierz Sady
  • Podstawy produkcji surowców owocowo-warzywnych
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2408

metody: -wizualne (rozmiar, masa, barwa), -fizyczne (jędrność- tendrometrem), -chemiczne (pomiar suchej...

Higiena pasz

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Piotr Adam Bednarczyk
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2051

, oprócz ras mlecznych 15 l konie 30 l świnie 10 l kury 0,2 l na kilogram suchej masy w paszy na zwierzę...

Toksykologia, Arsen i rtęć

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1687

w tygodniu miał włosy Hg z 4,07 mg/kg suchej masy, natomiast spożywanie ryb rzadziej miały znacznie niższych...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1421

tysięczne części gęstości mleka TAK, może służyć do badania zafałszowań 18. O czym mówi nam sucha masa...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1883

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2730
Wyświetleń: 3689

73-85,9 % Sucha masa 14,1- 27 % Białka 42-63% Kwasy Rybonukleinowe (RNA) ok. 15% Kwasy...