Sucha masa - strona 23

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

się na przetwory związki białkowe - warzywa strączkowe ok. 1/3 suchej masy to białko; białko właściwe 2/3 do 3/4...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr Irena Suwara
  • Rolnictwo
Pobrań: 448
Wyświetleń: 4088

suchej masy rośliny: Zależy on od: - gatunku roślin - wilgotności powietrza - wiatrów - nawożenia - fazy...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-wykłady 1 i 2

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Henryk Kobryń
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1351

chemiczne, zachodzące w tkankach roślin hartowanych: zwiększenie suchej masy, zmniejszenie ogólnej zaw wody...

Fizjologia roślin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Andrzej Skoczowski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 1127
Wyświetleń: 5824

temperatury powietrza, gdyż prowadzi to do zwiększenia oddychania i zahamowania przyrostu suchej masy punkt...