Skraplanie - strona 33

note /search

Odnowa biologiczna - sauna

  • Uniwersytet Szczeciński
  • Odnowa Biologiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 3010

(ze skraplaj cej si pary) oraz wentylacj pozwalaj na wymian powietrza po sesji pielowej. Zasad jest równie...

Sciąga matriałoznawstwo

  • Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie
  • Wytrzymałość materiałów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 3164

Zbiór zagadnień z przedmiotu materiałoznawstwo B.1 : KWANTOWA B1-cd. B.2 : FUNKCJA B2- cd. TEORIA CIAŁA skwantowane ROZKŁADU FER-MIEGOniewzbudzonym. W STAŁEGO - dyskretne wartości- elektrony temp. T > 0K Traktowanie gazu energii, mogą swobodne w niektóre elektrony elektronowego jakoznajdować się ...

Geografia ekonomiczna i gospodarcza- pack

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 210
Wyświetleń: 4277

W testach i notatkach opisane zostały takie zagadnienia jak: Europa, półwyspy europejskie, wulkany, rzeki, ciekawostki o Europie, ukształtowanie poziome i pionowe Europy, jej budowa geologiczna, klimat, stosunki wodne, świat roślinny, świat zwierzęcy, regiony fizycznogeograficzne Europy, Australia ...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5054

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...