Skórka - strona 27

Aronson - opracowanie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Psychologia społeczna
Pobrań: 588
Wyświetleń: 1148

Psychologia Społeczna serce i umysł Elliot Aronson Timothy D. Wilson Robin M. Akert SPIS TREŚCI: 1. Wprowadzenie do psychologii społecznej 2 2. Metodologia: proces przeprowadzania badań 3 3. Dysonans poznawczy a potrzeba podtrzymywania samooceny 5 4. Poznanie społeczne: w jaki sposób myśl...

Wprowadzenie do psychologii społecznej-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
Pobrań: 105
Wyświetleń: 609

Psychologia Społeczna serce i umysł Elliot Aronson Timothy D. Wilson Robin M. Akert SPIS TREŚCI: 1. Wprowadzenie do psychologii społecznej 2 2. Metodologia: proces przeprowadzania badań 3 3. Dysonans poznawczy a potrzeba podtrzymywania samooceny 5 4. Poznanie społeczne: w jaki sposób myśl...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

, grubości skórki, kutikuli, obecności nalotu woskowego na powierzchni kutikuli. Kutikula ogranicza dyfuzję...

Pedagogika specjalna - ćwiczenia

  • Centrum Nauki i Biznesu ŻAK
  • Pedagogika resocjalizacyjna
Pobrań: 252
Wyświetleń: 5012

Pierwszy plik zawiera informacje dotyczące zagadnień takich jak: specyfika nauczania niewidomych, zasady rewalidacji niewidomych, pojęcie tyflopedagogika, głuchota a rozwój psychiczny dziecka, kompensacja u niesłyszących, wpływ braku wzroku na rozwój psychiczny dziecka. Kolejny plik porusza k...

Egzamin anatomia - pyt opracowane- anatomia

  • Anatomia człowieka
Pobrań: 343
Wyświetleń: 4361

Dokument ma 17 stron, co daje w sumie 24 zagadnienia (pytania). Dokument zawiera odpowiedzi i wyjaśnienia dotyczące następujących zagadnień: kości czaszki, budowa i rola kręgosłupa, kości kończyny górnej i dolnej, budowa kręgu, tkanka mięśniowa poprzecznie prążkowana, mięśnie grzbietu i klatki pier...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3080

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...