Skórka - strona 24

Charakterystyka Iraku

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 28
Wyświetleń: 602

ze skórki. Wszystkie składniki siekamy bardzo drobno i wraz z oliwą, solą i 1/2 łyżeczki pieprzu mieszamy...

Biologia komórki - materiały

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • dr Beata Machnicka
  • Biologia komórki
Pobrań: 441
Wyświetleń: 3969

. Komórka skórki rośliny jest przysadzistym, nieruchomym graniastosłupem zamkniętym w wytworzonym...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1673

hydroliza pektyn, odstawanie skórki, dalej strumienie wody, następny etap segregacja lub ręczne usuwanie...

Naotatki biologia

  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • dr Piotr Tomaszewski
  • Biologia
Pobrań: 455
Wyświetleń: 2492

: kutykularyzacja - odkładanie na zewnętrznej powierzchni ścian komórek skórki kutyny tworzącej kutykulę...

Biotechnologia roślin- opracowanie zagadnień

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 693
Wyświetleń: 1267

Dlaczego produkcja piwa jest procesem biotechnologicznym? (jakiego typu procesy biotechnologiczne) Z wyjątkiem ostatnich etapów - filtracji, oddzieleniu drożdży przez wirowanie itp. - produkcja piwa jest ściśle oparta na procesach biologicznych: a) przygotowanie słodu - naturalny proces kiełkowani...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1897

się atrakcyjnego zabarwienia skórki podczas pieczenia wyrobów piekarskich. Do grupy węglowodanów należą...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-wykłady 1 i 2

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Henryk Kobryń
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1351

pobieranie Ca, niedobór - na wzrost łagiewek pyłkowych, nekrozy wierzch, ogórek - pęknięcia skórki, brak zaw...