Przetrwalnik - strona 14

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1883

zniszczenia form wegetatywnych i przetrwalników bakterii, drożdży, pleśni i enzymów. pasteryzacja- niszczy kom...

Badanie chirurgiczne

  • Wałbrzyska Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości
  • Chirurgia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2604

partiach skóry) oraz laseczek beztlenowca: clostridium(przetrwalniki) Zaleca się co l, 5 godz. Zmieniać...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1428

przetrwalniki bezwzględne beztlenowce a pod względem wymagań temperaturowych są mezofilami. Bakterie...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 224
Wyświetleń: 2331

, by w tym czasie z przetrwalników wytworzonych przez drobnoustroje wyrosły żywe drobnoustroje. Te niszczy...