Produkt spożywczy - strona 48

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3115

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Pytania na obronę

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr hab. Włodzimierz Bogdanowicz
  • Ekonomika przedsiębiorstw
Pobrań: 245
Wyświetleń: 3178

Realizacja programu wspierania biznesu, a w szczególności sektora małych i średnich przedsiębiorstw, niezależnie od wartości merytorycznej i formy prawnej programów wspierania, wymaga określenia charakteru realizujących je instytucji, zakresu ich działania i uprawnień oraz rodzaju i charakteru w...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4319

różnych kiszonek poprawiających smak i trwałość produktów spożywczych oraz pasz; do produkcji octu...

Budowanie skutecznej reklamy

  • Reklama
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2569

Dokładna tematyka notatki jest następująca: początki i rozwój reklamy, istota reklamy i rodzaje, reklama, informacja, perswazja, rola społeczna, rola marketingowa, rola komunikacyjna, rola ekonomiczna, reklama informacyjna, reklama emocjonalna, reklama tworząca nawyk, wizualne środki reklamy, rekla...

113 opracowanych pytań z makroekonomii

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Makroekonomia
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3626

Dodatkowo w jej treści możemy znaleźć liczne wykresy, wzory i inne graficzne formy interpretacji wiedzy teoretycznej. W niniejszym dokumencie znajdziemy takie pojęcia jak: ustrój gospodarczy, kryteria rozróżniania liberalnych i etatystycznych ustrojów gospodarczych, gospodarka liberalna, etaty...

ZARZADZANIE- opracowania SUM UEK(pdf)

  • prof. dr hab. Czesław Mesjasz
  • Zarządzanie informacjami
Pobrań: 770
Wyświetleń: 7287

Teoretyczne i metodologiczne podstawy zarządzania. Wprowadzenie do nauki zarządzania, geneza naukowego zarządzania. Szkoły i klasycy naukowego zarządzania, organizacja, zarządzanie, funkcje zarządzania. Cechy organizacji biurokratycznej. Misja, wizja i cele organizacji. Ewolucja teorii organizacji. ...

Biomedyka - pytania i odpowiedzi egzaminacyjne

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 1309
Wyświetleń: 3213

, w produktach spożywczych występuje w niewielkich ilościach głównym jego źródłem jest dodawany do pożywienia...

Opracowane pytania

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Makroekonomia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 4648

W dokumencie znajdują się również wzory. W niniejszej notatce można znaleźć takie zagadnienia jak: ustrój gospodarczy, kryteria rozróżniania ustrojów gospodarczych, gospodarka liberalna etatystyczna i centralnie zarządzana, własność, klasyfikacja ustrojów dyktatorskich i demokratycznych. Ponadto...