Produkt spożywczy - strona 39

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1379

i produkty spożywcze wykazują alkaliczny charakter popiołu, a jakie kwaśny? Charakter kwaśny wykazują: mięso...

Mikrobiologia

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 6251

ścieków oraz produktów spożywczych. INNE 10. wpływ czynników środowiska na mikroorganizmy 1) zawartość...

Proces technologiczny

  • Politechnika Wrocławska
  • dr hab. Tadeusz Matynia
  • Inżynieria chemiczna
Pobrań: 602
Wyświetleń: 5012

1. Proces technologiczny-dobór fizykochemiczny reakcji chemicznych  Proces technologiczny Jest to zorganizowany zbiór procesów i operacji jednostkowych, w których surtowiec przetwarzany jest w produkt. Podczas tego procesu surowce ulegają przemianom fizycznym lub/i chemicznym. Przebieg procesu...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 6587

: Jest ona produktem spożywczym otrzymanym przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Świeża mąka...

Podstawy genetyki

  • Małopolska Szkoła Wyższa w Brzesku
  • prof. dr hab. Paulin Moszczyński
  • Biomedyczne podstawy rozwoju człowieka
Pobrań: 658
Wyświetleń: 2548

z produktem spożywczym. Pyłki są zmorą atopików ( uczulonych), największy wróg wziewny, atakujące człowieka...

Wykłady-turystyka zrównoważona

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Renata Płoska
  • Turystyka zrównoważona
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1974

gospodarkę. 5. Kosztuj miejscowej kuchni, kupuj sezonowe produkty spożywcze na targach i jarmarkach. 6...

Marketing - Nowy produkt

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Marek Prymon
  • Podstawy Marketingu
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1680

. Przy wprowadzaniu nowych produktów spożywczych nakłady na marketing stanowiła zazwyczaj kwotę równą 57 % wartości...