Produkt spożywczy - strona 36

Organizacja procesu technologicznego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1372

, które mogą być przeznaczone do: Bezpośredniego spożycia (owoce, warzywa, ziemniaki) Przerobu na wtórne produkty spożywcze...

Materiałki exam imir

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1778

produktów spożywczych, folie, izolacje przewodów, rury. Polipropylen PP najlżejszy z polimerów gęstość 0,9g...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1582

), zanieczyszczone powietrze oraz środki konserwujące w puszkach i gotowych produktach spożywczych niszczą witaminę K...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Halina Piekarz
Pobrań: 2730
Wyświetleń: 9702

kakaowy 2.1.4 Mleko w proszku 2.1.5 Lecytyna 2.1.6 Wanilina 2.1.1 Cukier biały Cukier biały - produkt...

Rtęć w chińskim węglu

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 777

i innych produktów spożywczych Większość Hg zawarte w rybach i owocach morza jest wysoce przyswajalna forma MeHg...