Produkt spożywczy - strona 36

note /search

Organizacja procesu technologicznego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1477

, które mogą być przeznaczone do: Bezpośredniego spożycia (owoce, warzywa, ziemniaki) Przerobu na wtórne produkty spożywcze...

Materiałki exam imir

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1876

produktów spożywczych, folie, izolacje przewodów, rury. Polipropylen PP najlżejszy z polimerów gęstość 0,9g...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

), zanieczyszczone powietrze oraz środki konserwujące w puszkach i gotowych produktach spożywczych niszczą witaminę K...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Pobrań: 3822
Wyświetleń: 11816

kakaowy 2.1.4 Mleko w proszku 2.1.5 Lecytyna 2.1.6 Wanilina 2.1.1 Cukier biały Cukier biały - produkt...

Rtęć w chińskim węglu

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

i innych produktów spożywczych Większość Hg zawarte w rybach i owocach morza jest wysoce przyswajalna forma MeHg...