Produkt spożywczy - strona 31

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2611

kilkukrotnie większą ilość soli. Sól jest obecna w większości produktów spożywczych, jak choćby chleb, masło...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 931

(E472a), i cytrynowego (E472b). Uważa się, że są najbezpieczniejszymi dodatkami do produktów spożywczych...

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1288

morskie) 2. schładzanie w powietrzu stosowane do większości produktów spożywczych z wyjątkiem ryb i cieczy...

Funkcje i podział opakowań

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Maria Wiśniewska
  • Opakowania w marketingu
Pobrań: 903
Wyświetleń: 4585

nasycenia głodu, pragnienia (opakowania produktów spożywczych). WYWOŁYWAĆ TRANSAKCJĘ SPRZEDAŻY Opakowanie...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

analitycznych. Woda występuje w produktach spożywczych w formie: wolnej związanej SUCHA MASA - sucha substancja...

Zasady pobierania próbek do analizy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1953

może ulec zmianie. Powszechnie stosuje się następujące środki do konserwowania próbek produktów spożywczych...