Polisacharydy - strona 5

Fimbrie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • dr Małgorzata Alicja Brauncajs
  • Mikrobiologia jamy ustnej
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1113

(polisacharydy, glikoproteiny, glikolipidy) na komórkach gospodarza. Uznawane za wyznaczniki chorobotwórczości...

Bialka - Reakcje

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 2674

Z POLIDACHARYDAMI Kowalencyjne związanie białka z odpowiednim polisacharydem może znacznie polepszyć...

Alginiany i Karageny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1925

- ekstrakcja gorącą wodą, czerwone algi, rodzaj Rhodophyceae, Gelidiaceae. • Polisacharyd składający...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1841

, disacharydu mleka ssaków; • Składnik rafinozy; • Składnik polisacharydów, głównie galaktonów (agar, karageny...

Konkurowanie o niszę ekologiczną - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Ewa Kurek
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1092

. Polisacharydy, glikoproteiny i peptydy są natomiast produktem zewnątrzkomórkowym. Stwierdzono, że pojedyncze...