Polisacharydy - strona 4

Hydrokoloidy węglowodanowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1596

polisacharydy. • Stosowane są one zwłaszcza przy przemysłowej produkcji gotowych potraw w celu nadania...

Skrobia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1337

Skrobia • Podstawowy polisacharyd zapasowy roślin; • pod względem ilościowym główny składnik...

Węglowodany

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2996

, • wielocukry, czyli polisacharydy - składające się z wielu jednostek cukrowych lub ich pochodnych. Niektórzy...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 49
Wyświetleń: 679

do glukozy i fruktozy, α-amylazę i β-amylazę, prowadzące do przemiany polisacharydów do dekstryn, a następnie...