Okrywa - strona 18

note /search

Mięso - wykład - definicja, rodzaje, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 441
Wyświetleń: 2975

odsłoniętych mięśni; -ułatwioną ocenę okrywy tłuszczu; -ustalenie bezpośredniej ceny za półtusze. W Polsce...

Płazińce - charakterystyka

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 1701
Wyświetleń: 4557

płazińcom, wyodrębniły się jeszcze przed utratą przez nie odbytu. - Wrotki nie mają umięśnionych okryw ciała...

Biologia - pazińce i ich cechy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1505

) * nabłonek wraz z mięśniami tworzy zewnętrzną okrywę ciała (wór powłokowo-mięśniowy), nadającą zwierzęciu...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

także inne witaminy ale w niewielkiej ilości TŁUSZCZE a istnieje różnica w składzie chemicznym okrywy tłuszczowej...

Kolokwium zaliczeniowe - pojęcia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2282

jego wypełnieniu, o korzystnym stosunku bielma do okrywy owocowo-nasiennej, o gładkiej powierzchni, małej ilości...

Sadownictwo-egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2254

1. Opóźnienie wyrównywania się temperatur: + okrywa łusek na pąkach + gruba warstwa korka chroniąca...