Okrywa - strona 18

Płazińce - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 483
Wyświetleń: 1092

) * nabłonek wraz z mięśniami tworzy zewnętrzną okrywę ciała (wór powłokowo-mięśniowy), nadającą zwierzęciu...

Mięso - wykład - definicja, rodzaje, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2387

odsłoniętych mięśni; -ułatwioną ocenę okrywy tłuszczu; -ustalenie bezpośredniej ceny za półtusze. W Polsce...

Płazińce - charakterystyka

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2429

płazińcom, wyodrębniły się jeszcze przed utratą przez nie odbytu. - Wrotki nie mają umięśnionych okryw ciała...

Biologia - pazińce i ich cechy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1169

) * nabłonek wraz z mięśniami tworzy zewnętrzną okrywę ciała (wór powłokowo-mięśniowy), nadającą zwierzęciu...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2107

także inne witaminy ale w niewielkiej ilości TŁUSZCZE a istnieje różnica w składzie chemicznym okrywy tłuszczowej...

Kolokwium zaliczeniowe - pojęcia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1729

jego wypełnieniu, o korzystnym stosunku bielma do okrywy owocowo-nasiennej, o gładkiej powierzchni, małej ilości...