Mleczność - strona 3

Choroby przedżołądków

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2632

ruchu oraz spadek zawartości tłuszczu w mleku a także ogólnej mleczności. Chroniczny przebieg...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr Irena Suwara
  • Rolnictwo
Pobrań: 448
Wyświetleń: 4088

na opas. UŻYTKOWOŚC MLECZNA BYDŁA (mleczność) - ilość i jakość mleka wyprodukowanego od krowy w czasie...

Statystyka - EGZAMIN

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Prof. dr hab. Jerzy Wołek
  • Statystyka
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5810

na podstawie wyników analizuje się, czy badane pasze mają istotny wpływ na mleczność, czy też nie. Metoda...

Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Podstawy biotechnologii
Pobrań: 238
Wyświetleń: 2156

Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...

Zagrożenia cywilizacyjne - zaliczenie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Jan Rutkowski
  • Zagrożenia cywilizacyjne dla środowiska i zrównoważony rozwój
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

składanych jaj, spadek mleczności zwierząt i inne). Hałas powoduje ujemne skutki gospodarcze...