Margaryna - strona 25

Mikroekonomia w pigułce

  • Uniwersytet Łódzki
  • prof. dr hab. Walentyna Kwiatkowska
  • Mikroekonomia
Pobrań: 1932
Wyświetleń: 8211

substytuty to np. masło, margaryna, rower, skuter. Efekt dochodowy- polega na zmianie dochodów realnych...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 5803

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Mikroekonomia - ogół zagadnień

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Zofia Mierzwa
  • Mikroekonomia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2898

dobra tańszego, np. wzrost ceny masła powoduje wzrost popytu na margarynę. Ad. 4. Komplementarność...

Ekonomia - ZASOBY

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • dr Wojciech Matuszewski
  • Podstawy ekonomii
Pobrań: 2135
Wyświetleń: 7350

-margaryna), dobrami komplementarnymi (uzupełniają się w zaspokojeniu potrz.np. samochód i benzyna...

Mikroekonomia - wykłady - Linia cena-konsumpcja

  • dr Zofia Mierzwa
  • Mikroekonomia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3157

7 października 2008 Wykład 1: Nauka ekonomii i jej przedmiot Literatura: Skrypty: 1. Wprowadzenie do ekonomii - Zofia Dach 2. Mikroekonomia dla studentów licencjackich - Zofia Dach 3. Zbiór zadań z mikroekonomii - Zofia Dach, Artur Polok Podręczniki: 1. Ekonomia - mikroekonomia - Fisher, Beg...

Mikroekonomia - wykłady

  • Wyższa Szkoła Informatyki w Łodzi
  • Mikroekonomia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 3164

tańszego, np.: wzrost cen masła przesuwa krzywą w kierunku margaryny. Dwa dobra są komplementarne...

Historia Gospodarcza - rozwój

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Historia Gospodarcza
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1673

żywności (mrożenie mięsa, pasteryzacja, przyprawy kuchenne - Szwajcaria, margaryna - Holandia) Zmiany...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3115

i kulturowe - cechy smakowo - zapachowe Margaryna- tł ciś i trans, gł. tł energetyczne Mięso i mleko...