Margaryna - strona 24

Lipidy i pochodne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2317

, co ma miejsce np. podczas produkcji margaryny. WOSKI Woski, pod względem struktury i właściwości, są blisko...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 707
Wyświetleń: 2625

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Historia Gospodarcza - notatki

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • dr hab. Małgorzata Maria Słodowa-Hełpa
  • Historia Gospodarcza
Pobrań: 1715
Wyświetleń: 4858

mięsa, pasteryzacja, przyprawy kuchenne - Szwajcaria, margaryna - Holandia) Zmiany w transporcie Wzrost...

Analiza rynku - NARZĘDZIA

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1638

NARZĘDZIA ANALIZY RYNKU POJĘCIE ELASTYCZNOŚCI Nabywana ilość danego dobra Qd zmienia się pod wpływem wielu czynników wymiernych i niewymiernych, Z tych pierwszych najważniejsze to : cena danego dobra C, ceny dóbr substytucyjnych Cs ,ceny komplementarnych Ck oraz dochód pieniężny Y. Zależności z...

Wykłady - Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej

  • Uniwersytet Chorzowski
  • prof. dr hab. inż. Halina Gambuś
  • Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

...Rośliny zielone warunkują życie na ziemi dzięki zdolności budowania substancji organicznych ze składników nieorganicznych w procesie fotosyntezy przy pomocy energii słonecznej i udziale chlorofilu bez istnienia zielonych roślin życie zwierząt i ludzi byłoby niemożliwe, dlatego że wytwarzane...