Margaryna - strona 13

Kwasy karboksylowe i estry

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1169

estry należy wysycić podwójne wiązanie wodorem. Na tej zasadzie otrzymuje się np. margarynę. Zad.2...

Pestycydy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1428

. mięsne, zbożowe, margarynach i olejach wykryto pozostałości węglowodorów chloroorganicznych( pochodnych...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 938

I JEGO PRZETWORY MIĘSO, RYBY, JAJA TŁUSZCZE a/ - masło, śmietana b/ - oleje, margaryna WARZYWA I OWOCE CUKIER...

Miasto w ujęciu socjologicznym - wykład

  • Uniwersytet Łódzki
  • prof. dr hab. Tomasz Majewski
  • Główne nurty kultury polskiej i światowej XX i XXI wieku
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1442

. napisy na margarynie o ilości zawartego w niej cholesterolu. M. Castells - perspektywa makrostrukturalna...

Metody analizy sensorycznej

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 616
Wyświetleń: 3220

a wzorcową. Przykładem jest badanie różnicy między masłem (produkt wzorcowy) a margaryną (produkt badany...

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1547

, sprężarka, dławik, parownik, skraplacz Magi Produkt hydrolizy białka Derywaty przetworzone Margaryna...

Mikroekonomia - notatki do kolokwium

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Magdalena Kozłowska
  • Mikroekonomia
Pobrań: 2611
Wyświetleń: 8981

tańszy substytut, a maleje na relatywnie droższy (masło-margaryna) Dochody konsumentów Jeżeli wzrastaja...

Toksykologia - wyklad 13

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 805

, można usunąć 85-90% BaP Oleje: oliwa z wytłoków oliwnych margaryny i inne produkty, które w składzie surowcowym...

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 427
Wyświetleń: 4368

Oleje roślinne Słonecznikowy 48-52 Sojowy 4-14 Rzepakowy 15-22 Margaryny 5-37 Wykorzystanie witaminy E...