Margaryna - strona 13

note /search

Kwasy karboksylowe i estry

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 1715

estry należy wysycić podwójne wiązanie wodorem. Na tej zasadzie otrzymuje się np. margarynę. Zad.2...

Pestycydy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1652

. mięsne, zbożowe, margarynach i olejach wykryto pozostałości węglowodorów chloroorganicznych( pochodnych...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

I JEGO PRZETWORY MIĘSO, RYBY, JAJA TŁUSZCZE a/ - masło, śmietana b/ - oleje, margaryna WARZYWA I OWOCE CUKIER...

Metody analizy sensorycznej

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 1785
Wyświetleń: 5096

a wzorcową. Przykładem jest badanie różnicy między masłem (produkt wzorcowy) a margaryną (produkt badany...

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1715

, sprężarka, dławik, parownik, skraplacz Magi Produkt hydrolizy białka Derywaty przetworzone Margaryna...

Toksykologia - wyklad 13

  • Toksykologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 889

, można usunąć 85-90% BaP Oleje: oliwa z wytłoków oliwnych margaryny i inne produkty, które w składzie surowcowym...

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 511
Wyświetleń: 4704

Oleje roślinne Słonecznikowy 48-52 Sojowy 4-14 Rzepakowy 15-22 Margaryny 5-37 Wykorzystanie witaminy E...