Lizyna - strona 15

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2422

dla białek różnych mąk (zbóż) są lizyna, tryptofan i metionina. Ponadto, dla pszenicy obok lizyny - treonina...

Genetyka molekularna - materiały

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • prof. nadzw. dr hab. Katarzyna Baldy-Chudzik
  • Genetyka molekularna
Pobrań: 252
Wyświetleń: 4410

: a) Aktywowanie enzymu przez utworzenie wiązania między NAD lub ATP z resztą aminową lizyny obecną w cząsteczce...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 6188

rozgałęzionych (walina, leucyna, izoleucyna) oraz lizyna, treonina i metionina.     Tyrozyna jest względnie...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1197

niż produkowanego tradycyjnie, ze względu na ograniczenie zachodzenia reakcji Maillarda i strat lizyny. Dobre efekty...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5355

phe. - Aminokwasy majace zasadowe łancuchy boczne czyli łańcuchy boczne z grupa NH2 np. lizyna...