Kwasy utleniające - strona 56

Reakce w roztworach alkaicznych

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 980

) wiązanie endiolowe ulega rozerwaniu i tworzą się kwasy • Niektóre produkty degradacji są lotne i kształtują...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

w białkach - izomeryzację kwasów tłuszczowych - utlenianie lipidów i witamin - wyługowanie...

Zafałszowanie olejów roślinnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1085

można wykryć metodą chromatografii gazowej, oznaczając estry metylowe kwasów tłuszczowych. Zafałszowania oliwy...

Lipidy - zalecenia żywnościowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 889

organiczne zawierające kwasy tłuszczowe lub ich pochodne, sterole, steroidy, karotenoidy i inne izoprenoidy...

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 966

utlenione, np. kwas octowy); procesy beztlenowe: fermentacja ATP (kwasy organiczne, alkohole, CO2 , H2...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2282

cukru zależy od składu chemicznego surowców, a głównie od zawartości cukru rodzimego, kwasów...

Wodociągi - cz. 2

  • Politechnika Warszawska
  • prof. dr hab. inż. Sławczo Denczew
  • Wodociągi i kanalizacje
Pobrań: 126
Wyświetleń: 3283

barwy. W wyniku zachodzących procesów (adsorpcyjnych i utleniających) obniżenie utlenialności wody...