Kwasy utleniające - strona 108

Odczyn gleby

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bartosz Korabiewski
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1358

wpływają: działalność fizjologiczna organizmów glebowych (kwasy organiczne w wyniku rozkładu substancji...

Żywienie pozajelitowe

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 931

, a więc: aminokwasów, cukrów prostych, kwasów tłuszczowych, elektrolitów, witamin rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach...

Superfosfat

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Inżynieria reaktorów chemicznych
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1281

i gipsu. Otrzymywany głównie z fosforytów i apatytów przez działanie na nie kwasem siarkowym...

Fotolitotrofy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1260

pierwotne źródło energii kwant światła CHEMOTROFY pierwotne źródło energii utlenianie związków chemicznych...

Koenzymy flawinowe

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2429

do ketokwasów Aktywnych nasyconych kwasów tłuszczowych w nienasycone Żółto zabarwione koenzymy flawinowe...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Halina Piekarz
Pobrań: 2842
Wyświetleń: 9989

i chemiczne: odparowanie wody i lotnych kwasów, a także utlenianie substancji garbnikowych, dzięki...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1946

przechowywania następuje rozkład tłuszczów, a kwasy tłuszczowe, zwłaszcza nienasycone (linolowy i linolenowy...

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 126
Wyświetleń: 896

% węglowodany 9% tłuszcz 4,8% substancje mineralne Inne substancje takie jak enzymy, kwasy nukleinowe stanowią...