Kwasy utleniające - strona 101

Wykład o winie, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 854

dużo kwasów i za mało cukrów - przed fermentacją poddaje się je dosładzaniu, regulowaniu kwasowości...

Sprawozdanie z hydrolizy

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia
Pobrań: 581
Wyświetleń: 3647

pod wpływem wody. Hydrolizie ulegają: sole słabych kwasów i mocnych zasad - w wyniku hydrolizy tego typu soli...

Witamina B11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 854

(synteza kwasów nukleinowych), syntezy białka (wzrost tkanek, produkcja mleka), syntezy zasad purynowych...