Kwasy silnie utleniające - strona 26

Saprobowość i systemy saprobów

  • Politechnika Gdańska
  • dr Ewa Żmijewska
  • Antropogeniczne przekształcenie środowiska morskiego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2996

- silnie zanieczyszczone (pełno bakterii milion/mililitr, zwierzęta i rośliny niezdolne do życia...

Glikoliza - Dekarboksylacja

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1631

grupy karboksylowej z kwasów karboksylowych lub ich soli i estrów. W wyniku tej reakcji następuje...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

i nie hamuje bakt mlekowych kwas siarkowy - jako so2 działa silnie hamująco w stosunku do bakterii , pleśni...

Oczyszczanie wody - cz. 2

  • Politechnika Warszawska
  • dr inż. Marek Orłowski
  • Gospodarka ściekowa - oczyszczanie
Pobrań: 98
Wyświetleń: 2212

cząsteczki kwasu tłuszczowego. - silne właściwości utleniające - możliwość rozpadu wiązań w cząsteczkach...

Oznaczanie zasadowości wody

  • Uniwersytet Szczeciński
  • dr inż. Wojciech Konicki
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 427
Wyświetleń: 2464

do zobojętniania mocnych kwasów mineralnych wobec umownych wskaźników. W wodach naturalnych zasadowość spowodowana...