Kwas cytrynowy - strona 8

Oznaczenie zawartości cukrów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3738

 Na2SO4 + Cu(OH)2 Metoda Luffa - Schoorla Odczynniki: CuSO4 + Na2CO3 + kwas cytrynowy Ilość zredukowanej...

Fizjologia rozrodu

  • Politechnika Śląska
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1757

) zawiesina plemników w osoczu.w płynie są związki : fruktoza, kwas cytrynowy , fosfotaza kwaśna i cynk...

Metabolizm - Anabolizm

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1113

fosforylacja oksydacyjna O2 e- 2CO2 cykl kwasu cytrynowego III II I acetylo-CoA aminokwasy glukoza i inne cukry...

Naotatki biologia

  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • dr Piotr Tomaszewski
  • Biologia
Pobrań: 462
Wyświetleń: 2534

kwasu cytrynowego lub cyklem Krebsa. Są to najważniejsze reakcje mające miejsce w mitochondriach...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1862

). Podczas blanszowania niektórych owoców i warzyw stosuje się dodatek do wody kwasu L-askorbinowego, kwasu cytrynowego...

Toksykologia - wyklad 14

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 644

o 80%) przetrzymywanie próbek przed smażeniem w roztworze kwasu cytrynowego dosuszanie produktu...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 644
Wyświetleń: 6832

(węglan sodu, kwas cytrynowy, siarczan miedzi) przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze Reakcja...