Kwas cytrynowy - strona 7

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1288

się na poziomie od 10-20 tys. ton rocznie Kwas itakonowy powstaje z kwasu cytrynowego, który następnie wskutek...

Toksyczność arsenu

  • Uniwersytet Gdański
  • Toksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 917

przekształcania pirogronianu do acetylokoenzymu A (CoA), przez co jest mniejsza aktywność cyklu kwasu cytrynowego...

Grzyby strzępkowe- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 476
Wyświetleń: 1855

tych enzymów, do produkcji serów). Podobnie wykorzystuje się zdolność niektórych gatunków do produkcji kwasu...

Podstawy gastronomiczne -wykład 7

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1008

substancji stabilizujących (wit. C), do warzyw – olej, kwas cytrynowy, śmietanę, do owoców – cukier, śmietanę...

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1960

  Kwas mlekowy - przyswajalny przez organizmy nie jest szkodliwy, glikogenotwórczy. Może zastępować  kwas...