Kwas cytrynowy - strona 7

note /search

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1568

się na poziomie od 10-20 tys. ton rocznie Kwas itakonowy powstaje z kwasu cytrynowego, który następnie wskutek...

Toksyczność arsenu

  • Uniwersytet Gdański
  • Toksykologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1155

przekształcania pirogronianu do acetylokoenzymu A (CoA), przez co jest mniejsza aktywność cyklu kwasu cytrynowego...

Grzyby strzępkowe- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 3220

tych enzymów, do produkcji serów). Podobnie wykorzystuje się zdolność niektórych gatunków do produkcji kwasu...

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2331

  Kwas mlekowy - przyswajalny przez organizmy nie jest szkodliwy, glikogenotwórczy. Może zastępować  kwas...