Katalaza - strona 12

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2422

, że dominującym kwa­sem miodu jest kwas glukonowy), katalaza, fosfataza. Dla miodów określana jest tz.w. liczba...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 6188

jest jako: -oksydazy -hydroperoksydazy *peroksydazy - katalizują utlenianie H2O2 różnych substratów *Katalazy...

Opracowanie do egzaminu z immunologii

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Prof. dr hab. Julia Bar
  • Immunologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 3388

Poruszono w nich m.in. następujące tematy: ontogeneza układu immunologicznego; rola pierwotnych i wtórnych narządów limfatycznych; budowa grasicy; Komórki ukladu immunologicznego; dojrzewanie limfocytów T i B. OPRACOWANIE DO EGZAMINU Z IMMUNOLOGII 1. Ontogeneza układu immunologicznego Komórki ukł....

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 791

. - nowy numer 1.13.11.11 1.11.1.5 Peroksydaza cytochromu c 1.11.1.6 Katalaza 1.11.1.7 Peroksydaza 1.11.1.8...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1519

które można mierzyć w procesie obróbki cieplnej warzyw . Za enzymy wskaźnikowe przyjmuje się KATALAZĘ lub PEROKSYDAZĘ...