Jęczmień - strona 21

note /search

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

.) Hydroliza skrobi do maltozy – kiełkujący jęczmień S. cerevisiae,S. carlsburgensis, S. logos (4-8%; - 7-14...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

, żyta), a także jęczmienia, kukurydzy, ryżu oraz (w mniejszych ilościach) nasion gryki, grochu, soi...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 4438

słodu - słód to kiełkujące w odpowiednich warunkach ziarno jęczmienia w czasie procesu słodowania...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 385
Wyświetleń: 2716

to skiełkowane i wysuszone ziarna zbóż. Do wyrobu słodu używa się ziaren jęczmienia natomiast w produkcji piwa...

Alkoholizm jako nałóg XXI wieku

  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Socjologia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2499

się ją na drodze fermentacji drożdży z cukrem zawartym w owocach (np. winogrona) lub nasionach (np. jęczmień...