Jęczmień - strona 21

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1876

.) Hydroliza skrobi do maltozy – kiełkujący jęczmień S. cerevisiae,S. carlsburgensis, S. logos (4-8%; - 7-14...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2422

, żyta), a także jęczmienia, kukurydzy, ryżu oraz (w mniejszych ilościach) nasion gryki, grochu, soi...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 3556

słodu - słód to kiełkujące w odpowiednich warunkach ziarno jęczmienia w czasie procesu słodowania...

Technologie koncentratów spożywczych

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1050

naturalną. Z czasem, oprócz cykorii, znalazły zastosowanie ziarno zbóż (żyta, jęczmienia, pszenicy) i burak...

Początki kapitalizmu - Ziemie polskie

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Przemysław Polewski
  • Historia Gospodarcza
Pobrań: 14
Wyświetleń: 812

). Folwarki zajmowały się głównie produkcją zboża, głównie żyta, potem owsa, jęczmienia i pszenicy. Ważnym...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • prof. dr hab. A. Min Tjoa
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2506

to skiełkowane i wysuszone ziarna zbóż. Do wyrobu słodu używa się ziaren jęczmienia natomiast w produkcji piwa...

Alkoholizm jako nałóg XXI wieku

  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Socjologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2338

się ją na drodze fermentacji drożdży z cukrem zawartym w owocach (np. winogrona) lub nasionach (np. jęczmień...