Jęczmień - strona 12

Wykład 5 - fizjologia rozwoju roślin

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Marek Burzyński
  • Fizjologia wzrostu i rozwoju roślin
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1232

syntezę -amylazy w kiełkującym jęczmieniu) Plonowanie trzciny cukrowej (sacharozę ekstrahuje się z łodyg...

Logika-definicje

  • Uniwersytet Łódzki
  • Logika
Pobrań: 147
Wyświetleń: 889

jest pszenica, jęczmień, owies, kukurydza, gryka i proso” Maksyma jakości Grice'a (przykład pozornego...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 210
Wyświetleń: 917

: z jęczmienia i cykorii 4. coś w stylu co powodują cukry: sa teksturotwórcze, żelujące itp., równiez poprawne...

Właściwości fizyczne gleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia i fizyka gleb
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2177

zbite >1,7 Optymalna zbitość (zagęszczenie gleby) jęczmień jary 1,5 pszenica ozima 1,46 - 1,63 owies...

Cechy produkcyjne rolnictwa

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Geografia rolnictwa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1015

jest w Polsce. Jęczmień zwyczajny Pierwotnie służył do wyrobu placków, kasz, zup. Dziś jako roślina pastewna...