Gastronomia - strona 21

note /search

Klub bilardowy - biznes plan

  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
Pobrań: 693
Wyświetleń: 4445

rekreacyjne, np. snooker w połączeniu ze świadczeniem usług małej gastronomii (barek). Cechy usługi z punktu...

Podatek VAT - Producent

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2128

, w tym również w zakresie handlu i gastronomii, na rzecz osób fizycznych nie prowadzących działalności gospodarczej...

Rozliczenie bankowe

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2870

, usług, gastronomii przez inkasentów jednostek prowadzących inkaso samochodowe. Zgłaszają...

Podatek i jego funkcje

  • Finanse publiczne
Pobrań: 196
Wyświetleń: 4592

Dokładna tematyka notatki jest następująca: podatki, pieniądz, opłaty publiczne, podstawowa funkcja podatków, funkcja fiskalna, doktryn neoliberalnych i doktryn socjaldemokratycznych, podatki, wysokie, doktryn socjaldemokratycznych, polski podatek od wartości dodanej, podatek od towarów i usług, st...

Handel elektroniczny - prawo

  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Handel eletroniczny
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3962

Tematy poruszane w notatkach to m.in.: źródła prawa obrotu elektronicznego, umowy elektroniczne, aukcja i przetarg, negocjacje, elektroniczna forma czynności prawnych, forma elektroniczna w projekcie nowego kodeksu cywilnego, płatność dokonywana elektronicznie i faktura elektroniczna, ochrona konsu...

Finanse publiczne - praca zaliczeniowa

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • Finanse publiczne
Pobrań: 385
Wyświetleń: 1722

Finanse publiczne 1.POJĘCIE FINANSÓW PUBLICZNYCH Mianem finansów publicznych określamy zasoby pieniężne związków publiczno - prawnych tj. państwo publiczne organizuje międzynarodowe, samorząd terytorialny, instytucje ubezpieczeń społecznych, związki wyznaniowe. Zasoby te umożliwiają związkom public...

Ekonomiczne aspekty zarządzania zasobami ludzkimi

  • Wyższa Szkoła Marketingu i Biznesu
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1918

Zasoby ludzkie i ich koszty ? pojęcia podstawowe. Strategiczna rola zasobów ludzkich. Wpływ zarządzania ludźmi na efekty przedsiębiorstwa. Ekonomiczne aspekty zarządzania zasobami ludzkimiZasoby ludzkie i ich koszty – pojęcia podstawoweW wielu pracach z dziedziny zarządzania pomijano lub banalizow...

Całość

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Ochrona konkurencji i konsumentów
Pobrań: 1561
Wyświetleń: 3430

OCHRONA KONSUMENTA 1 Konsument- osoba fizyczna dokonująca czynności prawnej nie związanej bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową. -Rozwój ochrony konsumentów na świecie i w Polsce przyczyny rozwoju ochrony konsumenta: -rozwój cywilizacji, świata -wzrost zamożności ludzi -wzr...