Fruktoza - strona 19

Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 980

. Zmienny skład zależnie od odmiany, warunków klimatycznych, sucha masa - 5-9% Przeważa glukoza i fruktoza...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1162

+ fruktoza (tzw. inwersja) - łatwa hydroliza HCl - 1M, 100 oC; cukry redukujące (maltoza, laktoza...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 938

, glukoza, fruktoza/ Disacharydy - hydrolizują na dwie cząsteczki monoszcharydów /sacharoza, laktoza...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1946
Wyświetleń: 5579

Seliwanowa. Po dodaniu odczynnika Seliwanowa, ketozy (sacharoza, fruktoza) ulegają hydrolizie z kwasem solnym...

Sposoby uzyskiwania, magazynowania I

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 994

przekształcenie rybozo-5-fosforanu w fruktozo-6-fosforan oraz aldehyd 3-fosfoglicerynowy (intermedia ty glikolizy...