Fruktoza - strona 18

Rozpuszczalność i utlenianie białek

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2051

produktów białkowych w umiarkowanych temperaturach i w obecności cukrów redukujących ( glukoza, fruktoza...

Chemoreceptory : węch i smak

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1722

ASIC (IC50= 14 mM - 73 mM) Słodki smak posiadają: Węglowodany - sacharoza, dekstroza, glukoza, fruktoza...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1610

(polimer fruktozy) Mezofile - B. subtilis, B. licheniformis Termofile - B. sporothermodurans Psychrofile...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1876

węgla • • • • • • monosacharydy (glukoza, fruktoza, mannoza) disacharydy (sacharoza, rzadziej laktoza...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Ewa Pociecha
Pobrań: 252
Wyświetleń: 2968

(glukoza, fruktoza, ryboza, sacharoza, skrobia) dodać 1–2 krople odczynnika Molischa, czyli świeżo...