Fruktoza - strona 12

Sadownictwo-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr hab. Emilian Pitera
  • Sadownictwo
Pobrań: 7
Wyświetleń: 931

stanowi glukoza i fruktoza), 1% białek, 0,5% tłuszczów; Vit.C, B, PP 11mg%; sole: K, Mg, Fe, Cu, Zn, P...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1120

- powstaje CO2 i H2O Szlak beztlenowy - powstaje etanol Fruktozo-6-P i aldehyd 3-fosfoglicerynowy (powstaje...

testy z biochemii

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 707
Wyświetleń: 1967

” akceptorem pomocniczym CO2 jest : 1,5-bifosforan rybulozy 110. co powoduje fruktozo-2,6-bifosforan ? Aktywuje...

Sacharoza - omówienie

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 42
Wyświetleń: 812

GLUKOZA (G) + FRUKTOZA (F) Przemianę tę można rozłożyć na dwa elementarne etapy: równowagę...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 5180

: - proste glukoza i fruktoza (izomery) w owocach, miodzie nie wymagają trawienia szybko podnoszą poziom...

Ćwiczenia - węglowodany, podział.

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr inż. Paweł Szyszkowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1463

energetycznym (fruktoza) i odżywczym (maltoza, laktoza, rafinoza) Tłuszcze - podział, budowa, znaczenie...