Etanol - strona 33

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 6755

rozpuszczalnego w wodzie (etanol; 60 min; 60 C)  Filtracja  Osad (przemycie alkoholem, acetonem)  WŁÓKNO...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1638

Etanol 70%, aceton Do usunięcia barwników używa się węgla aktywowanego Hydroliza (inwersja...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1477

% etanolu + 2% wody Analizę ilościową należy przeprowadzić na podstawie powierzchni piku...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1610

, tylko podczas fermentacji występuje, ginie przy wyższych stężeniach etanolu - Klebsiella - fenolowy posmak piwa. Drożdże...

Choroba wrzodowa - opis

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Piotr Bosek
  • Fizykoterapia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1533

zapalenia trzustki jest nadużycie alkoholu( 50%), kamica żółciowa ( 40%) lub uraz kamica żółciowa etanol...

Pytania na egzamin - Atomy

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Paweł Perkowski
  • Chemia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1260

organizmów. np. Etanol powstaje w wyniku fermentacji alkoholowej, czyli przy udziale bakterii. Chemia...

Autostopem do Serbii

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Geografia turystyczna
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1260

, potocznie mówiąc śliwowica, produkowana ze śliwek węgierskich, która po sfermentowaniu ma aż 70% etanolu...