Cholesterol - strona 28

Kawa w Polsce

  • Uniwersytet Gdański
  • dr hab. inż. Witold Nierzwicki
Pobrań: 35
Wyświetleń: 987

cholesterolu. "Ostatnie publikacje w +New England Journal of Medicine+ dowodzą, że spożycie kawy...

Chrom- właściwości

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1113

, białek, lipidów, cholesterolu, wydalany z moczem. Działanie toksyczne wynika z jego właściwości...

Pytania z analizy 2005

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1358

i wielonienansycone KT w tłuszczach? Cholesterol a fitosterole - gdzie występują, jak je oznaczyć...

Dioksyny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Ekotoksykologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 791

zaburzeń metabolicznych objawiających się podwyższonymi poziomami frakcji cholesterolu i triglicerydów...

Oznaczanie zawartości tłuszczu - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 3871

związanych estrowo Liczba jodowa (LJ) Miara zawartości związków nienasyconych (kwasy nienasycone, cholesterol...