Cholesterol - strona 22

Fizjologia noworodka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiącej
Pobrań: 14
Wyświetleń: 623

jest lecytyna dipalmitynowa, lipidy stanowią 90% (z tego 85% to fosfolipidy, reszta to głównie cholesterol...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 686

cholesterolu, rozszerza naczynia, poprawia ukrwienie skóry Wątroba, chude mięso, drób, ryby, fasola, groch...

Stres i radzenie sobie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Walenty Pawłowicz
  • Psychologia ogólna
Pobrań: 91
Wyświetleń: 980

cholesterolu nadciśnienie tętnicze zawał serca ataki astmy ataki migreny choroby skóry (egzema, alergie...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1092

mlecznej, ciastkach i herbatnikach *zbyt duża ilość powoduje wzrost we krwi poziomu „złego” cholesterolu...

Pierwiastek P-fosfor

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1561

alkalicznej fosfatazy obniżenie poziomu sodu, chloru i cholesterolu wzrost poziomu bilirubiny w końcowej fazie...

Biochemia - wykład 7

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 805

Związkiem wyjściowym dla syntezy hormonów sterydowych jest cholesterol. W narządach...

Układ krążenia - grupa krwi - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1015

się w nich lipidów (szczególnie cholesterolu) i wapnia - postępujące zwężanie tętnic, szczególnie wieńcowych...

Wpływ alkaloidów purynowych na organizm

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 721

i może powodować zwiększanie poziomu cholesterolu. ♣Glikozydy(mają co najmniej jeden element związany z cukrami...