Celuloza - strona 34

Drzewa iglaste

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Magdalena Wróbel-Kwiatkowska
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1862

jest powszechnie w meblarstwie oraz stolarstwie. Służy także do pozyskiwania celulozy i jako opał. Niegdyś...

Metody niszczenia drobnoustrojów

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr hab. Beata Sobieszczańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 3920

tworzywa sztuczne mogą w trakcie procesu ulec uszkodzeniu a przedmioty z gumy, celulozy i poliuretanu muszą...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1897

Cukrowce Popiół Celuloza Wartość energetyczna 14,0 10,8 0,9 73,6 0,5 0,2 1480 kJ 14,0 11,8 1,5 69,6 1,5 1,6...

Chromatografia bibułowa

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Robert Zięcina
  • Chemia analityczna
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1449

stanowi woda unieruchomiona przez celulozę dzięki jej higroskopijności, oraz fazę ruchomą rozpuszczalnik...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 07

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 875

w procesie biodegradacji celulozy i pektyn w warunkach naturalnych, są saprofitami, ale w pewnych warunkach...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 581

przy produkcji celulozy i do uzyskiwania biomasy stosuje się grzyby z rodzaju Paecillomyces. Do produkcji cennej...