Dr Robert Socha

note /search

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

...Skrobia składa się z amylozy i amylopektyny. One zaś składają się z cząsteczek D-(+)-glikozowych, a różnią się wielkością i kształtem cząsteczek. W amylozie jednostki D-(+)-glikozowe powiązane są ze sobą w pozycji 1,4 w kształcie spirali (stopień polimeryzacji 250-1000 reszt glukozowych) W ...

Sprawozdania z chemii żywności (UR Kraków)

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 12691
Wyświetleń: 26691

Dokument składa się ze skanów bardzo wyraźnych i czytelnych notatek odręcznych, w sumie zawiera 17 stron. Dokument to zbiór sprawozdań. Dokument porusza zagadnienia takie jak: wykrywanie dodatku sody w mleku, wykrywanie zafałszowania herbaty cukrem palonym, wykrywanie kwasu winowego, wykrywanie obe...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

Dokument ma 12 stron i porusza zagadnienia takie jak: żywność, fałszowanie produktów spożywczych, białka, oznaczanie zawartości białka, reakcja biuretowa, próba ksantoproteinowa, denaturacja białka, koagulacja białka, wysalanie białka, fermentacja mleka, cukry proste i oligosacharydy, glikozydy, cz...