Dr inż. Marek Sady

note /search

BPPZ - bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 1029
Wyświetleń: 5383

10 stron zeskanowanych notatek z przedmiotu "Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej" z bloku: BYDŁO prowadzonego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. W materiale znajdują się następujące zagadnienia: - opis typów użytkowych bydła ...

BPPZ - owce i kozy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 903
Wyświetleń: 5796

10 stron zeskanowanych notatek z przedmiotu "Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej" z bloku: OWCE i KOZY prowadzonego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. W materiale znajdują się następujące zagadnienia: - Owce: podstawowe rasy ...

Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej - bydło

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
Pobrań: 532
Wyświetleń: 3542

Chów bydła polega na utrzymywaniu bydła dla produkcji mleka lub mięsa a często jednocześnie mleka i mięsa. Podstawowym celem chowu bydła jest uzyskanie produkcji towarowej. Hodowla bydła polega na stałym doskonaleniu założeń genetycznych zwierząt, dzięki czemu oprócz produktów podstawowych otrz...