Dr inż. Marta Zalewska-Korona

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2429

doc. Notatka porusza takie zagadnienia, jak: kawa, odkrycie kawy, szwedzki eksperyment, owoc, zbiory kawy, metody obróbki nasion kawy po zbiorze, rodzaje kawy będące w sprzedaży, wpływ kawy na zdrowie, owoce morza, rodzaje sushi, podział zu...

Anoreksja

  • Górnośląska Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Kard. Augusta Hlonda w Mysłowicach
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 140
Wyświetleń: 3388

Tematem przewodnim jest anoreksja. Plik zawiera 2 strony. Informacje zawarte w notatce to: pojęcie, przyczyny, objawy anoreksji, leczenie choroby, zmiany fizyczne i psychiczne poprzez anoreksję. ANOREKSJA-pojęcie pojęcie anorexia w języku greckim oznacza brak (an) apetytu (orexis) i jest ogólnym...

Herbata opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2681

doc. Notatka porusza takie zagadnienia, jak: metody produkcji herbaty, Cha-no-yu, teina, olejki eteryczne, mikroelementy, garbniki, ekstrakty herbaty, barwniki herbaciane, napar herbaciany. Notatka pozwoli na usystematyzowanie i uzupełnienie wiedzy z przedmiotu Gastronomia. Pozwoli na przyg...